top of page

Between two worlds

Galleria Taikka 3.8-27.8.2023

Aloitin vuoden vaihteessa Carl Jungin innoittamana mandalaprojektin tukemaan taiteellista työskentelyäni. Olen piirtänyt tai maalannut mandaloita päivittäin, eri tekniikoilla ja eri kokoisina. Näyttelyn nimi viittaa välitilaan, jossa olin näyttelyä tehdessäni. Olen kahden maailman välissä menneen ja tulevan, tutun ja tuntemattoman, ulkoisen ja sisäisen. 

Mandala tarkoittaa ympyrää. Ympyrä symbolisoi minulle yhteyttä ja läsnäoloa. Ympyrä on muotona minulle rakas ja inspiroiva. Ympyrä on kulkenut teoksissani monessa muodossa mukana jo pitkään. 

 Mandalat ovat toimineet kulkuvälineenä suoraan omaan alitajuntaan. Minulla on ollut lupa kokeilla ja tutkia. Olen antanut itselleni luvan tehdä rumaa ja kaunista. Olen hyväksynyt, että tämä on vaihe, joka saattaa minut uuteen vaiheeseen. Välitilassa työskentely on ajoittain ollut epämukavaa  ja ravistelevaakin. Prosessina niiden luominen on ollut rauhoittava ja salliva. Uskon, että kun taiteen tekeminen tuottaa minulle mielenrauhaa ja vahvistaa läsnäoloani, se voi tehdä sen myös katsojalleen.

Näyttelyn teokset ovat otos elämästäni viimeisen puolen vuoden ajalta. Net ovat kuvauksia minun sisäisen  ja ympäröivän maailman välisestä suhteesta. Tunne ja läsnäolo ovat olleet tärkeässä osassa prosessia. Teokset ovat suurimmaksi osaksi toteutettu sekatekniikalla. 

HANNE BIRD

bottom of page